DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Teljes szövegű keresés

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Azoknak, akik állami tisztséget vállalnak, az erkölcs és a jog szabályai közül mindig a szigorúbbhoz kell igazodniuk. Ez volt az ön reakciója helyettesének, Kiss Elemérnek a lemondása kapcsán. Ha önnek ez az erkölcsi mércéje, akkor mi a véleménye a következő ügyekről?
Ron Werber, aki az ön személyes miniszterelnök-jelölti kampányát is irányította, 10 ezer dollárt kapott a Miniszterelnöki Hivataltól egy mai napig ismeretlen tartalmú tanulmányért.
Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára egy MSZP közeli cégtől kívánt irodát bérelni a Hattyúház elnevezésű ingatlanban közbeszerzési eljárás nélkül.
Braun Róbertnek, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkárának korábbi cége tavaly decemberben 33 millió forintos megbízást nyert el nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül a Miniszterelnöki Hivataltól. Ebből 8 millió forint 18 napi munkáért járt volna.
(16.20)
Az SZDSZ választási kampányában közreműködő Geszti Péter cége túl van már a 100 millió forinton, amit a kormány különböző intézményeitől nyert el.
Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter közel 30 millió forintos megbízást adott korábbi cégének, a Pénzügykutató Rt.-nek, amelynek ügyvezetője és vezérigazgató-helyettese is volt.
Csak az idő hiányában nem folytatom a sort. Ezek az ügyek, miniszterelnök úr, jogilag bizonyára rendben vannak. És erkölcsileg? Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ezeket az ügyekért ki vállalja az erkölcsi felelősséget?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem