DR. MEDGYESSY PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Hadd soroljam a Pénzügykutató Intézet megbízásait az elmúlt években. A Gazdasági Minisztérium előző minisztere '99-ben 5 darab, 2000-ben 6 darab, 2001-ben 7 darab - növekvő számban - és 2002-ben 6 darab megbízást adott a Pénzügykutató Intézetnek. (Dr. Hargitai János: És?) Vajon miért? Azért, mert a Pénzügykutató Intézet felkészült, hozzáértő csapatot tudott verbuválni a feladatok megválaszolására. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: És a Kiss Eleméré nem ilyen?) Egyébként megjegyzem, hogy az a volt gazdasági miniszter tette ezeket meg, aki korábban szintén a Pénzügykutató Intézetben dolgozott. Tehát azt gondolom, minden bizonnyal semmi más nem volt mögötte az előző miniszternél sem, mint a mai miniszternél, mint a hozzáértés és a hozzáértés elismerése. Azt gondolom, hogy ez így tehát teljesen rendben van, és azt hiszem, a jövőben is segíteni kell azokat az intézményeket, azokat az intézeteket, akik felkészültségük, hozzáértésük alapján tudnak tanácsot adni, bármilyen kormány legyen, mert a szakmai felkészültségük erre elegendő.
A Hattyúházzal kapcsolatos fölvetésére, képviselő úr, már több alkalommal visszatértünk. Elmondtam azt, hogy ebben a kérdésben az önök által egyébként igen nagyra tartott Keller László államtitkár urat (Szórványos derültség a Fidesz soraiban.) kértem fel, és Keller államtitkár úr megtette a szükséges javaslatokat, hogy mit csináljunk. Nagy Sándor szükségesnek tartotta azt, hogy felajánlja a lemondását. Én úgy gondoltam, hogy ő személyesen nem követett el olyan hibát, ami miatt ezt el kellene fogadnom. A hivatalvezető, akinek viszont közvetlen befolyásolási lehetősége volt a döntésekben, elmondhatta volna azt, hogy ennek milyen problémái vannak, ebből következően a hivatalvezető lemondását elfogadtuk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Azt gondolom, hogy egészében véve nem azon múlik, képviselő úr, hogy valaki hány napon dolgozik - említett itt néhány olyan megbízást, hogy 18 napos munkával ennyi és annyi pénzt sikerült érte kapnia -, hanem az, hogy mit teljesít ez alatt az időszak alatt, valóban hasznos és értelmes munkát végez vagy sem. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Kinek hasznos?) Ilyen szempontból, azt gondolom, vállalhatók ezek a szerződések, és szeretném megnyugtatni képviselő urat, hogy ezek rendben voltak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem