FARKAS IMRE

Teljes szövegű keresés

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Én viszont ezzel már nem tudok teljesen egyetérteni, amit most mondott Ékes József képviselőtársam. Én magam is átnéztem az elmúlt több mint száz év történéseit, és azt a szakirodalmi hátteret mind megnéztem, ami ezzel foglalkozik, és azt kellett látnom 1848-tól kezdődően, hogy ahogy a védelem haladt előre, úgy érte egyre több kritika azokat a munkálatokat, amelyek ennek keretében megvalósultak. Nemegyszer - megnéztem - nagy gondolkodóink vették bírálat alá, hogy egyáltalán volt-e értelme ennek a szabályozásnak.
Az elmúlt ötven év eseményeit részben azért védeném meg, mert Magyarországon jelentős védművek akkor épültek meg, amelyek végeredményben ma is helytállóak. A problémát inkább ott látom, hogy 1970-től kezdődően, különösen, mondjuk, az elmúlt három-négy évben olyan események történtek és olyan árvízszintek alakultak ki, amelyek a régi módon már nem válaszolhatók meg. Most ezzel kell valamit kezdeni, és megmondom őszintén, itt látok bizonyos tanácstalanságot, a szakemberek részéről sem látom, hogy mi mindent lehet tenni, mert hallottam én már olyan koncepciót, amelyik azt mondta, hogy a szükségtározók sem nyújtanak megfelelő megoldást, mert Magyarországon több mint húsz napig kell rendkívül magas vízszinttel számolni, és állítólag így sem biztos, hogy ekkora vízmennyiséget le lehet vezetni.
Tehát fantasztikus elképzelések fogalmazódnak meg. Én azt nem olvastam, hogy hol tudták volna ezeket a gondolatokat szintetizálni, és ezek milyen módon jelentek volna meg.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem