FARKAS IMRE

Teljes szövegű keresés

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Most már értem, hogy Font Sándor képviselőtársamnak miért nem tetszik ez a beszállítói biztonsági rendszer, csak azt nem értem, hogy mi az ő javaslata, mert ezt az előző négy évben sem láttuk, és most sem láttuk.
Azt pedig egyenesen döbbenetesnek tartom, hogy azért nem akarja ezt a rendszert elfogadni, mert az ő szavai szerint pillanatnyilag a tervezet szerint nem vonatkozik a jövedéki körbe tartozó termékekre. Ha itt lett volna a vita eddigi részében, ellenzéki és kormánypárti oldalról elhangzott, hogy lesznek olyan módosító javaslatok, amelyek ezt a kört is be akarják ide emelni. És azt gondolom egyébként is, hogy ha még erre nem is vonatkozna, akkor is a mezőgazdasági termékek széles körére jelentene megoldást azzal szemben, ami eddig egyáltalán nem volt és sehol nem volt.
A másik: azt mondja, hogy nem jó a 30 napos határidő, mert a multinacionális cégek ki fogják kerülni. Én is nagy problémának tartom, de megjegyzem, ha a multinacionális cégeken kívül szabályozná a többi termelőnek, forgalmazónak és másoknak a szerződéses kapcsolatát, már akkor is sokat jelentene a mostani semmilyen gyakorlattal szemben.
Azt hiszem, dolgozni kell mindannyiunknak, és remélem, Font Sándor képviselő úr is partner lesz ebben, hogy értelmes javaslatokat fog előterjeszteni, nem pedig egy ilyen finnyázást hajt végre, hogy nem találtuk meg a mindenre kiterjedő megoldást. Én arra számítok, és azt hiszem, még sokan, akik a mezőgazdaság területén dolgoznak, hogy ő - mint ebben a témában magát járatosnak tartó személy - olyan javaslatokat tesz, amelyekkel ez a kérdés szélesebb körben szabályozható, jobbítható lesz.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem