GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Egy összetett mondatban meg tudom fogalmazni mindazt, amit szeretnék. Az pedig arról szól, hogy arra szeretném felhívni Őry úr figyelmét: mindaz a törvényjavaslat és mindaz a beltartalom, ami e keretek között megfogalmazódik, az Országos Érdekegyeztető Tanács egyöntetű támogatásával került ide, tehát gyakorlatilag a munkavállalók, a munkaadók, a kormányzati oldal olyannak ítélte ezt a törvényjavaslatot, ami alkalmas arra, hogy hosszabb távon is a kérdések kezelését hordozza magában.
A másik oldalról persze - amit, miniszter úr, ön is elmondott - azzal egyetértünk, hogy koncepcionálisan célszerű, és a mindenkori piacgazdasági viszonyokhoz illesztetten kell áttekinteni a szabályozás rendszerét. Azt gondolom, hogy ennek semmi akadálya nincs, de ez a mostani törvényjavaslat ilyen értelemben a konszenzus elvét mindenképpen magában hordozza.
A másik fele a mondatomnak, hogy azok a fajta kinyilatkoztatások, amelyek megfogalmazódnak, akár a romboló szándék, akár a tökéletlenség, akár bármilyen más minőségi jelző felsorakoztatásával egyetemben, kicsit talán öntől is testidegennek tekinthetők, hiszen ha belegondolok az ön korábbi életébe, szakszervezeti múltjába, sok minden egyéb másfajta viseltetésébe, akkor nagyon-nagyon rosszul hangzik az ön szájából mindaz, ami itt a parlamenti vita kapcsán megfogalmazódik. Azt gondolom, nem a szakszervezetek vagy az üzemi tanácsok ellenében kell a törvényjavaslatokat megfogalmazni, hanem olyanképpen kell mindezt megtenni, hogy abban helye és szerepe legyen a szakszervezeteknek is, helye és szerepe legyen az üzemi tanácsoknak is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem