FILLÓ PÁL

Teljes szövegű keresés

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azért kértem szót, mert Őry Csaba képviselőtársam néhány olyan minősítést mondott el itt, az általános vitában, amit szeretnék a Szocialista Párt részéről egyértelműen visszautasítani. Hiszen Őry úr azt mondta, hogy rombolás folyik a munka világában, azt mondta, hogy látszatcselekvés folyik (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ez igaz!), miközben egy olyan törvénytervezetet tárgyalunk, igen tisztelt képviselőtársaim, amely olyan akut ügyek megoldásával is foglalkozik, amelyekkel már évtizedek óta küszködünk. Azt gondolom, hogy ezt ha valaki, akkor Őry úr - aki, ha jól tudom, szakmailag felügyelte ezt a területet, tehát értenie kellene ehhez - nagyon jól tudja.
(11.20)
Úgyhogy szeretném elmondani: amikor a jogutódlás kérdésével foglalkozik a törvénytervezet, a színlelt vállalkozási szerződések évek óta folyó problémáival kapcsolatban próbál elindulni a megoldás útján, vagy az anyasággal kapcsolatos ügyek megoldását is rendezi a törvénytervezet vagy akár a részmunkaidős foglalkoztatás díjazását, és sorolhatnám tovább, igen tisztelt képviselőtársaim, azt hiszem, itt az ideje annak, hogy tisztességesen beszéljünk itt a parlamentben. Nagyon csúnya dolog az, ha a választópolgárokat, a dolgozókat, az embereket félre kívánják vezetni. Úgy gondolom, ez a törvénytervezet mindenképpen pozitív irányba mozdul el az eddigi szabályozáshoz képest, úgyhogy meggyőződésem - és azt hiszem, ezzel Őry úr is egyet kell értsen -, hogy itt szó nincs semmiféle színlelt vagy látszatmegoldásokról, és szó nincs arról, hogy itt bárki rombolna bármit. Itt arról van szó, hogy évtizedek óta megoldatlan ügyek esetében a megoldás irányába próbálunk elmozdulni, és azt hiszem, hogy ezt így minősíteni mindenképpen elfogadhatatlan, és kérem, hogy képviselőtársam a jövőben ne minősítsen ilyen szinten.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem