DR. ŐRY CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tényleg nem akartam már hozzászólni, de sajnos így van ebben a műfajban, hogy szó szót követ.
Képviselő Úr! Tanácsolom önnek, hogy tanulmányozza az Alkotmánybíróság döntéseit. Ha jól emlékszem, egy konkrét ügyben, valamikor 1992 környékén - kikeressük majd megfelelően a döntést - pontosan ez merült fel, hogy vajon a szakszervezet általában a munkavállalót képviselheti, vagy csak a munkavállaló felhatalmazása alapján képviselheti konkrét ügyekben, és az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a szakszervezet konkrét felhatalmazás alapján képviselheti a munkavállalót. Tehát az, hogy a szakszervezetek érdeklődnek általános elvi kérdések iránt is vagy általános politikai kérdések iránt is, szívük joga, megtehetik, de a felhatalmazásuk arra van, hogy azoknak az érdekeit képviseljék, akik őket megválasztották.
Egyébként megnyugtatom a képviselő urat, természetesen semmiféle fóbiám nincs, bár kétségkívül, miután eltöltöttem néhány évet szakszervezetben, ismerem ezt a terepet, tudom, hogy miről beszélek. Ennek megfelelően azt szeretném mondani, valóban nem titkolták soha, hogy van ellenérzésük az üzemi tanáccsal szemben, és más ésszerű magyarázat, mint hogy engednek az ő kifogásaiknak, nincs arra, hogy miért kívánnak gyengíteni, elvenni olyan üzemi tanácsi jogosítványokat, amelyek hasznosak a munkavállalók számára. Tehát ha úgy tetszik, segíteni szeretnék önöknek, amikor találok egy okot arra, hogy vajon miért teszik ezt, hiszen valójában megindokolni a szabályt sem szakmai szempontból, sem emberi jogi szempontból, sem célszerűségi szempontból nemigen lehet.
A magam részéről én tényleg azt javaslom, hogy most ezt fejezzük be, majd a bizottságban folytatjuk tovább, ha kell, a vitát.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem