DR. ŐRY CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Hát, képviselő úr, ez bizony hosszú összetett mondatra sikerült. De megint csak azt tudom mondani: nem tudok önnel egyetérteni, hisz éppen azt tettük szóvá, hogy itt egyoldalúan a szakszervezetek, szerintem nem végiggondolt álláspontját képviseli a kormány, miközben a kormány nem munkáltatóbarát kell legyen, nem szakszervezetbarát kell legyen, hanem kiegyensúlyozott viszonyokra, kiegyensúlyozott szabályozásra kell hogy törekedjen a munka világában, a munka világát illetően.
Az a fejlemény, hogy folyamatosan és következetesen gyengítik az üzemi tanácsok jogosítványait, megbontja ezt az egyensúlyt, ráadásul gyengíti a munkavállalók képviseletét a munkahelyeken, a munka világában. Nem tartjuk helyesnek, nem tartjuk jónak ezt a törekvést. Nem véletlenül mondtam, hogy úgy látszik, még mindig adósnak érzik magukat a választási kampányban nyújtott szakszervezeti támogatásért, és így aztán kritika és gondolkodás nélkül vesznek át olyan ötleteket tőlük, melyeket kétségkívül megtárgyaltak velük - no de hát az Országos Érdekegyeztető Tanácsban kik vannak ott? A kormány van ott, a munkáltatók és a szakszervezetek. Megkérdezte vajon valaki az üzemi tanácsokat erről, hogy ők mit gondolnak róla? Megkérdezték vajon a munkavállalókat részletesebben, hogy ők az üzemi tanácsok szerepét hogyan látják, látják-e értelmét, látják-e hasznát, egyetértenek-e azzal, hogy ezt a jogosítványt szűkítik? Nem. Önök egy elfogult fél álláspontját képviselik egy olyan kérdésben, olyan vitában, ahol több szereplő, több érdek arányos, kiegyensúlyozott képviselete és szabályozása lenne a dolga a kormánynak, és meggyőződésem szerint lenne a dolgunk nekünk is. Erre próbáltam fölhívni a figyelmet, nem minősítésekről volt szó.
Képviselő úr, ha más a véleményünk, és ennek egyértelmű formában adunk hangot, attól azok még nem kinyilatkoztatások, minősítések, hanem másként gondoljuk.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem