DR. ŐRY CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Hát, tisztelt képviselő úr, az a helyzet, hogy vitázni fogunk ebben a kérdésben. Azt gondolom, hogy a Fidesz képviselői, akik eddig megszólaltak, nevezetesen Bernáth Ildikó és jómagam is igyekeztünk árnyalt véleményt mondani erről a törvényről. Számos pozitívumát elismertük, érzékeltük, jeleztük, sőt támogattuk is azt, hogy jó irányban gondolkodik számos kérdésben a tárca, legfeljebb a megoldást nem tartottuk elégségesnek; ráadásul, ha jól értettem Kiss Péter miniszter úr szavait, ő maga is ezen az állásponton van, hogy van itt még min tovább dolgozni.
A romboló szándékot én egy nagyon konkrét és nagyon világos esetre értettem, állításomat fönntartom. Nem gondolom, hogy sértésről van szó, hanem azt gondolom, hogy egy tárgyszerű és tényszerű megállapításról. Önök folyamatosan szegényítik, szűkítik az üzemi tanácsok jogosítványait, és egy olyan gazdaságban, ahol a vállalkozások 90 százalékában nem is létezik szakszervezet, és abban, hogy egyáltalán az érdekképviseletnek miféle módja képzelhető el, még a gondolkodásnak jószerével a csírái indultak el, hiszen mikro-, pici, családi vállalkozásokról van szó, olyan kisvállalkozásokról, de nem egy esetben akár nagyobb cégekről is, ahol szakszervezet nincsen, mégis a dolgozói részvételnek, participációnak, ahogy mondják, van értelme, van lehetősége. Ezt a jogot szűkíteni - amely lényegében nem árt a szakszervezeteknek, csak mellettük esélyt ad azoknak a dolgozóknak, akik nem szakszervezetben látják érdekeik képviseletének a lehetőségét - értelmetlennek és fölöslegesnek tartjuk, és valóban azt gondolom, hogy ez egyfajta rombolás, amely megjelenik. Kár érte!
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem