DR. ŐRY CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A vezérszónoklat keretében nem sikerült mindenre kitérni, ezért megragadom a lehetőséget, hogy két percben még hozzászóljak.
Egy kérdéskör, amelyet más is érintett a vitában, hogy az elképzelések szerint a távmunka tervezett szabályozásánál a munkaügyi tárca kap egy felhatalmazást a további szabályok kimunkálására. Megfontolásra javasolnám azt - lévén, hogy egy teljesen új foglalkoztatási formáról van szó, amelynek a gyakorlati jelentősége ebben a pillanatban még nem túl nagy, de kétségkívül van perspektívája, van jövője az ilyen foglalkoztatásnak -, hogy talán érdemes lenne tovább gondolkodni, és azért az alapvető jogi szabályozások mégiscsak inkább a munka törvénykönyvébe valók. Belátom azt, hogy nincs kész, még nem lehetett mindent végiggondolni. Utaltam is rá, hogy ilyen értelemben hiányosnak tartjuk a nem szokásos foglalkoztatásra vonatkozó szabályozást, de talán akkor szerencsésebb lett volna most még nem idehozni ezt a problémát, ha nincsen kész, vagy pedig alaposabban kidolgozni, és akkor idehozni.
Bizonyos értelemben ugyanez a helyzet az ügyelet problémájával, bár ott van egy elvi kérdés, elsősorban az orvosi ügyeletekkel kapcsolatban. El kellene végre dönteni, hogy az általános munkajogi szabályozás keretében szeretnénk-e ezt a problémát megoldani, ez esetben nem annyira a szabályozási problémával, hanem pénzügyi problémával állunk szemben, hiszen nyilvánvalóan akkor világossá kellene tenni, hogy itt egy harmadik műszakról van szó, azok az orvosok nem lazsálnak, amikor ott vannak, hanem bizony dolgoznak éjszaka is, és akkor ki kellene fizetni. Ha ezt nem tudjuk, akkor viszont kevésbé a munkajogi szabályozáson keresztül tudunk előrelépni ennek a valóban régóta húzódó problémának a megoldásában, és sokkal inkább az egészségügyi törvényben kellene keresni megoldást. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ez az öszvérmegoldás itt nem tűnik számomra szerencsésnek.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem