DR. KÓRÓDI MÁRIA

Teljes szövegű keresés

DR. KÓRÓDI MÁRIA
DR. KÓRÓDI MÁRIA környezetvédelmi és vízügyi miniszter: Változatlanul nagy türelem szükséges ahhoz, hogy az ember, amikor a képviselő úr ennyire összevissza beszél, akkor megpróbálja szétválasztani a valódi kérdéseket. Képviselő úr, a vis maior keret, a hóeltakarítási keret és az a keret, amiből a vízügyi szolgálatok az eddig árvízi, jégmentesítési és belvízi védekezést elvégezték, három különböző keret. A vízügyi tárca ez idáig a jégtörésre, a vízvisszafordításra, hogy 92 ezer ember vízellátását biztosítsa, hogy jégmentesítse az átereszeket, hogy a belvizek lefolyásához szükséges csatornákkal a levezető képességet biztosítsa, 500 millió forintot költött el, és mindezt az úgynevezett VICE-alapból, ami a vízügyi célelőirányzat. Amennyiben ez az alap nem lenne elegendő, akkor fogunk a kormányzathoz fordulni annak érdekében, hogy ezt az alapot pótolja.
A hóeltakarítás nem a vízügyi tárca feladata (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), az egy másik keretösszegből megy, és ugyanígy a belvízkárok elhárítása is, ami a vis maior keretből.
Kérem, képviselő úr, legalább nézzen annak utána, hogy mik azok az összegek, keretek, amelyek rendelkezésre állnak (Az elnök ismét csenget.), hogy a saját képviselői munkáját felelősségteljesebben végezhesse (Az elnök folyamatosan csenget.), és így tudja feltenni a kérdéseit is. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások az MSZP soraiból: Bravó!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem