DR. CSILLAG ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Abban értünk egyet, hogy a koncessziós autópálya használói számára az úthasználói díjak hihetetlenül és irreálisan magasak, és abban is egyetértünk, hogy ennek megváltoztatása érdekében mindent meg kell tenni, tehát azt is, hogy a matricás rendszerhez hasonló vagy azzal azonos legyen az úthasználói díj. Abban is egyetértünk, hogy minél előbb el tudjunk jutni ugyanezen az autópályán lehetőség szerint Szegedig vagy az országhatárig.
Abban azonban nem értünk egyet, amiben ön önmagával nagyon is egyetért, hiszen egyre inkább lovalja bele magát azoknak az egyébként meg nem válaszolt, önmaga által feltett kérdéseknek az igazságába, amelyben homályban hagyja azt a tényt, hogy nem történt, én nem olvastam olyan ígéretet, amelyik ezt, hogy tudniillik sikerül megoldanunk és a tárgyalásokat le tudjuk zárni január 1-jére, ezt olyan érdekes módon elhallgatta, mintha itt valami csúsztatásra került volna sor, hogy az M5-öst hirtelen az M7-es váltotta volna föl. Szó nincs erről! Azt gondolom, hogy amiről tárgyalunk és amit el akarunk érni, az továbbra is érvényes, és ennek megfelelően járunk el.
Azt is szeretném természetesen - hiszen az ön számára sem meglepetés - felidézni, hogy a szerződés keretei között tudunk tárgyalni, sem felrúgni ezt a szerződést nem tudjuk megtenni, sem pedig nem rendelkezünk; hiszen ön pontosan tudja, hiszen itt ül a korábbi koalíciós időkben politikai államtitkár úr is, aki ugyan megkísérelte a kivásárlást, de már természetesen amikor jobban ment a költségvetésnek, akkor sem tudta elérni ezt a javaslatot. Mi is az adófizetők pénzének a kíméletével, de a használók zsebének a megtartásával szeretnénk elérni, amit szeretnénk megtenni.
Kérem a válasz elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem