KOVÁCS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Abban egyetértünk, hogy nem könnyű a külügyminiszterek sorsa általában sem, és most különösen nem.
A nyolcak levelének úgymond magyarázata vagy a következmények kezelése nem okozott különösebb gondot, mert megértették az Európai Unió tagállamai, elolvasva a levelet - ugyanis ez feltétele annak, hogy valaki megértse a levélírók szándékát, anélkül nehéz minősíteni -, hogy ez a levél az egység érdekében, a transzatlanti partnerség megőrzése érdekében íródott, és nem egy és nem két külügyminiszter, illetve miniszterelnök azt mondta, hogy tulajdonképpen ha valaki megkínálja őt ezzel a levéllel, akár ő is aláírta volna, mert egyetlen mondata nincs a levélnek, amivel ne lehetne egyetérteni.
A 4. cikkely valóban ennél több gondot okozott, de azt hiszem, nem a szocialista frakció volt az, amelyik nem engedte meg, hogy a parlament ma döntsön Törökország kérésének a támogatásáról, a tranzitálásokról. Tehát ha valaki ezért felelős, az nem a parlamenti patkó ezen oldalán ül.
Ami a kérdését illeti, engem körülbelül ugyanúgy lepett meg ez a nyilatkozat, mint önt, tehát én nem tudok mit kezdeni ezzel. Eörsi Mátyás képviselő úr nem beszélt velem erről, és ezért semmiféle háttéralkuról nem lehet szó. A háttéralkunak egyébként is van egy fontos feltétele, hogy az valóban a háttérben köttessen, és ne a nyilvánosság előtt hangozzék el, főleg ne úgy, hogy aztán abból különböző következtetéseket lehessen levonni.
Úgyhogy abból a megjegyzéséből, hogy ezt ön elfogadhatatlannak tartja, az az érzésem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), lehet, hogy önöknek szólt ez az alkupozíció, ezt én nem tudom megítélni. Én őszintén szólva nem is gondolkoztam azon, hogy mi lehet emögött, mert semmilyen alku nem történt. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem