DR. MÉZES ÉVA

Teljes szövegű keresés

DR. MÉZES ÉVA
DR. MÉZES ÉVA (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Asszony! Képviselőtársaim! A büntető törvénykönyv kábítószerrel kapcsolatos szabályainak megváltoztatása az egyszeri drogfogyasztók esetében ismét lehetőséget ad az úgynevezett elterelésre. Az egyszer tetten ért fogyasztó, aki az esetek többségében fiatalkorú, így nem kerül automatikusan börtönbe, mint a korábbi szabályozás alapján. Az elterelés és az elvonó terápia a drogambulanciák feladata. Elmondásuk szerint a '99-es szabályozás után lényegesen visszaesett az ambulanciákat felkeresők száma. Valószínűsíthető, és más országok gyakorlata alapján is egyértelműnek látszik, hogy a büntetés enyhítésével megnő az ellátást igénylők száma. A drogot kipróbálóknak elsősorban lelki támaszra, önismereti, személyiségfejlesztő és más pszichológiai segítségre van szükségük. Szakmai szervezetek állítják: a hazai egészségügyi állapotok kérdésessé teszik az újra bevezetett intézmény maradéktalan végrehajtását.
Mindezek alapján a következő kérdést szeretném feltenni a miniszter asszonynak: rendelkeznek-e a szükséges létszámmal, forrással, felszereltséggel a hazai ellátórendszerek? Milyen intézkedéseket tervez a minisztérium a hatékony végrehajtás érdekében?
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem