GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben a Házszabálytól való eltérés kezdeményezésben arról van szó, hogy a javaslat a mai napon kerüljön megvitatásra, és lehetőség szerint kerüljön sor a határozathozatalokra. Ez semmiképpen nem zárja ki azt a lehetőséget, amit Simicskó képviselő úr elmondott, mert módosító indítványt be lehet nyújtani, a bizottságok össze vannak híva, minden bizottsági tagnál megtalálhatók a meghívók. Tehát a mai napon megvan a lehetősége annak, hogy a bizottságok véleményt mondjanak a módosító indítványokról, és még tényleg a mai napon sor kerülhessen a határozathozatalra.
Ahogy kivettem a képviselő úr szavaiból, az 1. pontban szereplő balkáni békefenntartásról nincs vita. De kérem önöket, amikor Törökország védelméről van szó, gondolják végig, ha jelesül nekünk lenne valamilyen gondunk, és a szövetségesek napokig arról vitatkoznának, hogy kell-e segítséget nyújtani vagy sem, akkor hogyan éreznénk magunkat. Ebben a határozatban semmi másról nincs szó, mint arról, hogy a NATO - amelynek mi is tagjai vagyunk - kötelezettséget vállal arra, hogy Törökországban a békét fent lehessen tartani, Törökország számára védelmet lehessen nyújtani NATO-segítséggel. Erről van szó és arról, hogy ezeket az eszközöket átengedjük-e a magyar határon, átengedjük-e Magyarországon, és meglenne a lehetőségünk arra, hogy erről ma tárgyaljunk. A képviselő úr tudja azt, hogy ha ezt önök holnap teszik meg, akkor további egy hétig tartjuk bizonytalanságban azokat, akik számítanak erre a segítségre. Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem