ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintettel arra, hogy többen nem jelezték felszólalási igényüket, most határozathozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály rendelkezései alapján a Házszabálytól történő eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a H/2305/1. számú javaslatnak megfelelően eltér-e a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 202 igen szavazattal, 119 nem ellenében, 8 tartózkodás mellett a Házszabálytól történő eltérést nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte, hogy amennyiben az Országgyűlés a Házszabálytól való eltérést nem fogadja el, az előterjesztés sürgős tárgyalását kéri. Most erről határozunk. Felhívom figyelmüket, hogy a sürgős tárgyalásbavétel elfogadásához a Házszabály 99. § (2) bekezdése alapján a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Tájékoztatom továbbá képviselőtársaimat, hogy a Házszabály idézett 99. § (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vagy a határozati javaslat sürgős tárgyalását, a javaslatot legkorábban az elrendelést követő ülésen lehet napirendre tűzni.
Pontosan ennek figyelembevételével kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a H/2305. számú előterjesztés sürgős tárgyalásbavételét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm, képviselőtársaim.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 348 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.
Tisztelt Országgyűlés! Most a H/2296. számú országgyűlési határozati javaslat tárgyalására és döntéshozatalára vonatkozó Házszabálytól való eltérésről döntünk. Felkérem Vincze László jegyző urat, ismertesse a házbizottság H/2296/1. számú, Házszabálytól való eltérésre tett javaslatát. Jegyző úr!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem