KARSAI PÉTER

Teljes szövegű keresés

KARSAI PÉTER
KARSAI PÉTER (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az előttünk fekvő határozati javaslatot a Magyar Demokrata Fórum már azzal is támogatta, hogy megszavazta a kivételes eljárásban történő megtárgyalását. Így nyilvánvaló az is, hogy a végszavazásnál el fogja fogadni a határozati javaslatot.
Azokat az indokokat, amelyeket itt korábban Simicskó István képviselőtársam elmondott e tárgyban, nem kívánom megismételni időkímélés miatt. Azonban egy-két olyan dologra szeretném ráirányítani a figyelmet, ami eddig még nem hangzott el, és úgy gondoljuk, hogy fontos körülmény. (Nagy zaj.) Például fontos körülmény az, hogy a döntés után sem emelkedik meg a kontingensek száma, így Macedóniában továbbra is azzal a körülbelül 40 fővel veszünk részt ebben a békefenntartásban, amellyel ezt eddig is tettük.
Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert a Magyar Demokrata Fórum például az afganisztáni vitában is elmondta azt, hogy azért nem támogatja további külföldi katonai kontingens kiküldését, mert fontosabbnak és előrébb valónak tartja a hazai, az itthoni honvédelem fejlesztését. És amikor mi így döntöttünk, ezt az érvrendszert pontosan és világosan kifejtettük.
Tekintettel arra, hogy itt a kontingens létszámában semminemű változás nem lesz, és kedvünkre való - hadd használjam ezt a szót -, hogy az Európai Unió parancsnoksága alatt fog ez a kontingensünk tovább szolgálni, ezért a Magyar Demokrata Fórum támogatni fogja, és igennel fog szavazni erre az előterjesztésre.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem