DR. SIMICSKÓ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az Irak elleni háborús készülődéssel szemben most egy nagyobb egyetértést tükröző kérdéskörben szeretnék szólni, mégpedig a délszláv válságban kifejtett magyar szerepvállalásról.
Azt hiszem, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján, köszönhetően annak, hogy Magyarország is részt vállalt ebben a térségben a békefenntartó tevékenységben, sokkal békésebb kérdéskörhöz jutunk el, mint az előttünk álló iraki háborús készülődés kapcsán. Az előttem szóló bizottsági ajánlások is azt mutatták, ez egy fontos mérföldkő olyan értelemben, hogy egyértelművé vált: az Európai Uniónak, az Európai Unió tagországainak és más európai tagországoknak a biztonsági kockázatok megoldásában, kezelésében elsődlegesen kell szerepet vállalniuk. Nagyon-nagyon fontos, hogy az Európai Unió közös kül- és biztonságpolitikájának megteremtésében további lépéseket tegyünk, és úgy látom, ez a hozzájárulás mindenképpen ezt a célt szolgálja.
Egyértelművé vált számunkra az elmúlt időszakban, hogy a balkáni szerepvállalásunk a nemzeti érdekeinkkel összeegyeztethető, jelentős mértékben emeli Magyarország nemzetközi tekintélyét, tovább növeli pozitív nemzetközi megítélését.
(18.20)
A mai négypárti tanácskozáson is támogattuk azt, hogy a mai ülésen erről a kérdéskörről tárgyaljunk, és úgy érzem, hogy az elmondottak alapján egyértelműen támogatható a mai végszavazás során is, hogy ez a szerepvállalás továbbra is fönnmaradjon, illetve ennek a vezetését az Európai Unió tagországai vegyék át, ezáltal jelentős mértékben megkönnyítve az Egyesült Államok hadseregének más térségekben való szerepvállalását.
Arra kérem a tisztelt Ház tagjait, az Országgyűlés tagjait, hogy támogassák ezt a javaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem