DR. CSIHA JUDIT

Teljes szövegű keresés

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT, az ügyrendi bizottság elnöke: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Az ügyrendi bizottság tavaly december 18-án tárgyalta a Fidesz képviselőcsoportja által benyújtott kifogást, és többségi állásponttal arra a megállapodásra jutott, hogy az az eljárás, amit a költségvetési bizottságban követtek, nevezetesen, hogy a felszólalás idejét egy többségi szavazással korlátozták, ezt házszabályszerűen tették.
A probléma nem abból adódik tehát, hogy az eljárás házszabályszerű vagy sem, hiszen az a Házszabály 29. §-a szerint egyértelműen házszabályszerű. A probléma abból adódik, hogy egy bizottság maga határozza meg az ügyrendjében, hogy milyen korlátokat állít fel a vita során. Sajnálatos módon a költségvetési bizottságnak ilyen ügyrendje nincs. Az ügyrendi bizottság sok alkalommal fölhívta már a bizottságok figyelmét, hogy alkossák meg ügyrendjeiket, ugyanis ezek megalkotásával az ilyen természetű viták lényegesen csökkenthetők lennének.
Mindent egybevetve tehát a bizottság hosszú és kimerítő vita után döntött úgy, hogy a költségvetési bizottságban alkalmazott megoldás házszabályszerű. Az pedig, hogy milyen gyakorlatot folytatott a megelőző években, nem házszabály-értelmezési kérdés, hanem ügyrendi kérdés kellene hogy legyen.
Mindezek alapján kérem a tisztelt Házat, hogy az állásfoglalásunkat erősítse meg, a Fidesz képviselőcsoportjának kifogását pedig utasítsa el.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem