KOCSI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KOCSI LÁSZLÓ
KOCSI LÁSZLÓ, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A felszólalásában említett körülményeket sajnos nem tudom cáfolni. A múlt ősszel a miniszter úr és jómagam is a helyszínen tájékozódtunk a beruházásról, és valóban megdöbbentő hibákat és hiányosságokat tapasztaltunk. Mindezek nyomán a tárca vizsgálatot kezdeményezett, amely a múlt héten befejeződött, és amelynek értékelése jelenleg is folyamatban van, így most csupán néhány körülményt emelnék ki.
Bár a filmszínház átvételét megelőzően teljes körű próbaüzem lefolytatására nem került sor, és már a 2002. márciusi átvételi jegyzőkönyvben is nyolc oldalon sorolták a bejáráskor tapasztalt hibákat, a műszaki átadás-átvételhez a dokumentumok tanúsága szerint minden érintett fél hozzájárult.
A beruházás a tervezett 850 millió forinttal szemben végül 1776 millió forintba került - ez nyilvánvalóan felveti a közpénzekkel való gazdálkodás felelősségének a kérdéseit is. A felügyelőbizottság a kht. megalakulása után egyszer sem ülésezett. Tekintettel arra, hogy ez komoly jogi és működési aggályokat vet fel, a múlt héten létrehoztuk a felügyelőbizottságot, amely megkezdte munkáját. Az intézmény szakmai teljesítményét is komoly kritikák érték az elmúlt időszakban. Mindezek nyomán lépéseket tettünk az eredeti cél, a magyar és az európai filmművészet értékeinek bemutatása érdekében.
Így tehát azt tudom önnek válaszolni: ahogy a technikai hibák elhárítása nagyobb részben már megtörtént, és a szakmai teljesítmény is javulást mutat, igyekszünk mihamarabb megteremteni a szabályszerű és rendezett működés egyéb feltételeit is. Ez azonban körültekintő jogi, gazdasági és személyi döntéseket kíván.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem