GULYÁS JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

GULYÁS JÓZSEF
GULYÁS JÓZSEF (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A tavalyi választási kampány finisében a Bánk bán című operafilm zártkörű díszbemutatójával (Sic!) látványos külsőségek közepette nyitotta meg kapuit ismét az Uránia mozi, amelyet több mint egymilliárd forintos beruházással újíttatott fel az Orbán-kormány.
Sajnos, pár hónapos működés után kiderült, hogy a kápráztató külső patyomkini megoldást takar: az egymilliárd forintból felújíttatott Uránia mozi néhány hónappal megnyitása után máris felújításra szorult. A látványos megnyitó óta immár eltelt egy év, időközben a tavaly tapasztalt anomáliákon kívül újabb hibákat, hiányosságokat tárt fel az üzemeltető Nemzeti Filmszínház Kht. igazgatója.
A múlt heti sajtóban azt olvashattuk ezzel kapcsolatosan, hogy a mozi üzemeltetője hétoldalas jegyzéket állított össze a hibákról, és a működőképesség biztosításához szükséges üzemeltetői igényekről. A hibák nagy részének oka tudható: a politika által kikényszerített sietség, ennek következtében most a nézők és az üzemeltetők számos kényelmetlenségnek vannak kitéve.
Mindezek fényében egy közpénzből felújított közintézmény esetében közérdeklődésre tarthat számot az, hogy az illetékes minisztérium által tavaly elindított vizsgálat hol tart, megismerhetők-e már a vizsgálat megállapításai, megállapítható-e a beruházással kapcsolatosan bármiféle felelősség. Várom az államtitkár úr válaszát.
Köszönöm. (Szórványos taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem