GUSZTOS PÉTER

Teljes szövegű keresés

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Belügyminiszter Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Amint azt a mai napon egy interpellációban, melyet a legfőbb ügyész úrhoz címeztem, már elmondtam, szabad demokrata országgyűlési képviselőtársam, egy másik SZDSZ-es politikus több mint két évvel ezelőtt tett feljelentést a Magyar Televízió pazarló gazdálkodásával kapcsolatban. Ezt a feljelentést követte egy másik feljelentés is, a Magyar Televízió felügyelőbizottságának feljelentése. Ezek a feljelentések alapvetően a köztévé pazarló gazdálkodásának kivizsgálására irányultak.
Két éve a nyomozás az ügyészség szoros felügyelete alatt zajlik, ennek ellenére úgy tűnik, hogy ezekben az ügyekben, a gazdasági bűncselekmények lezárása ügyében érdemi előrelépés nem történt. Ennek egyik konkrét példája az az eset, amelynek ügyében ma itt a Házban interpelláltam. A rendőrség lezárta az egyik volt tévéelnök, Szabó László Zsolt ellen megállapítható vádak egy részével kapcsolatos nyomozást, például azt, hogy az adóelőlegeket és a tb-járulékokat beszedte ugyan a dolgozóktól, de nem fizette tovább a Kincstárnak.
(15.40)
Az ügyészség megváltoztatta a rendőrségnek ezt a határozatát, amellyel a rendőrség elkülönítette ezt az ügyet a többi ügytől, és önállóan kezdte kezelni, ebben megpróbálta lezárni a nyomozást, hiszen konkrét, kézzelfogható dolgok nyomára bukkant.
Tisztelettel szeretném megkérdezni a belügyminiszter asszonyt, hogy mi a véleménye erről az eljárásról, hiszen sok, a politikát nyomon követő választópolgárral egyetértve magam is azt gondolom, hogy az ügyészségnek, együtt a rendőrséggel természetesen, az lenne a közös feladata, hogy minél gyorsabb, minél határozottabb és minél rövidebb időn belül eredményre vezető eljárásokat legyen képes lefolytatni ezekben az ügyekben, és most úgy tűnik, hogy itt az ügyészség és a rendőrség között ez a véleménykülönbség megakadályozta azt, hogy ez a helyzet előállhasson ebben az eljárásban.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem