DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, Pető Iván és Haraszti Miklós feljelentése alapján nyomozás folyik a Magyar Televízió Részvénytársaságnál 1999 és 2000 közötti időszakban történt cselekmények okán.
A rendőrség Szabó László Zsolt volt elnök esetében a tb- és nyugdíjjárulék meg nem fizetésével kapcsolatban bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt egy olyan cselekményt nyomozott végig, amelyet a Magyar Televízió egész gazdálkodásával kapcsolatos ügycsomagból elkülöníthetőnek látott, tekintettel arra, hogy az a cselekmény, amellyel összefüggésbe hozható Szabó László Zsolt neve, jól elkülöníthető, és annak az ügyrésznek a nyomozása végére értek. Ezért hozott olyan döntést és olyan határozatot a rendőrség, hogy ezt a jól elkülöníthető részét a Televízió ügyeivel kapcsolatos nyomozásnak leválasztja, és ezt az ügyészségnek vádra átadja.
A legfőbb ügyész úr azt mondta ma a parlamentben, hogy az ügyészi szoros felügyelet nem azt jelenti, hogy az ügyészség felel a nyomozásért, hanem továbbra is a rendőrség - ez természetesen így van. A legfőbb ügyész úr állításához azonban az még hozzátartozik, hogy ha a rendőrség és az ügyészség jogi álláspontja különböző, akkor az ügyészi vélemény a mérvadó, hiszen a jogi szabályozás alapján ebben a helyzetben az ügyészség álláspontja az, amely a további jogi cselekmények lehetséges körét meghatározza.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem