DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Teljes szövegű keresés

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A Miniszterelnöki Hivatal két részletben, az elmúlt év decemberében és ez év márciusában nem nyilvános közbeszerzési eljárásban összesen 100 millió forintos megbízáshoz juttatta Bereczky Tamásnak, Medgyessy Péter miniszterelnök tolmácsának családi vállalkozását.
A decemberi közbeszerzési tájékoztató szerint a miniszterelnöki tolmács szoros küzdelemben jutott 29 millió forinthoz, ahogy a Közbeszerzési Értesítő írja - idézem -: “A beérkezett ajánlatok száma egy.” A márciusi folytatásban, amikor már 60 millió volt a tét, az ajánlatkérő a miniszterelnöki tolmács mellé két olyan versenytársat is meghívott, akik nem voltak tagjai annak a fordítói egyesületnek, amelynek a miniszterelnöki tolmács tagja volt. Hogy világos legyen, a Miniszterelnöki Hivatal egy adott fordítói egyesület tagságához kötötte a megbízás elnyerését, miközben a három általa meghívott fordítóiroda közül hogy, hogy nem csak a miniszterelnöki tolmács nyújthatott be érvényes pályázatot. Így nem tekinthető véletlennek, hogy ismét egyedül maradt a versenyben.
Tisztelt Miniszter Úr! Ebben az egyszemélyes tolmácsversenyben miért csak annak a fordítói egyesületnek a tagjai vehettek részt, amelyhez a miniszterelnöki tolmács tartozik? Ha már ezt a feltételt szabták a megbízás elnyeréséhez, miért hívtak meg Bereczky cége mellé olyan fordítóirodákat, amelyek nem is tagjai ennek az egyesületnek? A miniszterelnök úr jogi vagy erkölcsi magasabb mércéjének felel meg az a verseny, amelyben csak egy pályázó tehet ajánlatot, ráadásul az, aki saját nyilatkozata szerint nyolc éve áll munkakapcsolatban Medgyessy Péterrel?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem