PÁL TIBOR

Teljes szövegű keresés

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök asszony, köszönöm a szót. Szeretnék néhány dolgot elmondani, mert azt gondolom, hogy a történelmi hűség kedvéért fontos rögzíteni. Én nagyon fontosnak tartom ezt a törvényt, és fontosnak tartom azt, hogy ebben a lehető legnagyobb konszenzus jöjjön létre, már csak azért is, mert egy kétharmados törvényről beszélünk, és ebben az esetben fontos a parlamenti képviselők többségének, a kétharmados résznek az egyetértése. Pontosan ezért igen régóta tart az az egyeztetési folyamat, aminek Salamon képviselőtársam is a részese. A legutolsó egyeztetést egy héttel ezelőtt tartottuk, amelyen nem vett részt, pedig igazán új információt nem küldtünk, azt kértük, hogy a nyári időszakban a szakmai vitákat vagy a véleményeket gondolják végig, és utána beszéljünk az európai parlamenti választásról szóló törvényről. Ezért mondtuk, hogy legyen még egy egyeztetés. Tehát folyamatos egyeztetés volt.
Kétségtelen, hogy az igazi vita azon van a törvény kapcsán, hogy a külképviseleteken a szavazás milyen módon történjen. Érdekes, amit most képviselőtársam mondott, hogy az elektronikus szavazás módja még nem jött el. Lehet, hogy ő ezt így érzi. Én azt gondolom, hogy akkor erről még kell beszélnünk. Én pedig azt látom, hogy a hagyományos szavazás módján meg már túlhaladt az idő. Tehát valami olyan módot kell találni, ami mindenki számára elfogadható, és persze olyan módot, ami megfelelően biztosítja mindenki számára a szavazási lehetőségeket.
Én fontosnak tartom, hogy módosító javaslatokkal próbáljuk meg a törvényt valóban javítani. Kérem is, hogy ezeket a módosító javaslatokat adják be képviselőtársaim. Amikor délelőtt beszélgettünk, akkor még nem voltak beadva ezek a módosító javaslatok. Azt gondolom, a nyár valóban elég időt adott arra, hogy mindenki felkészüljön, és elkészítse a módosító javaslatait. Kérem is képviselőtársamat, hogy ezt tegye meg, hiszen akkor tudunk majd a részletes vitában ezekről külön vitatkozni.
(17.50)
De szeretném jelezni, hogy mivel a módosító javaslatok beadásának a határideje egészen péntekig tart, erre van lehetőségük, és pontosan azt tervezzük, hogy pénteken egy újabb egyeztetést tartunk a négy párt között, hogy azokat a vitás kérdéseket, amelyek a külképviselettel, a jogállással kapcsolatosak, az összeférhetetlenséggel kapcsolatosak, ezeket megfelelően elő tudjuk készíteni, hogy itt már a parlamenti vitában erre lehetőleg egy konszenzusos javaslatot tudjunk majd hozni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem