JUHÁSZ GÁBOR

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ GÁBOR
JUHÁSZ GÁBOR, a rendészeti bizottság előadója: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A rendészeti bizottságban kialakult véleményt tisztem ismertetni. A rendészeti bizottságban külön véleményről nem tudok beszámolni, mert a bizottság valamennyi tagja támogatta az országgyűlési határozati javaslat általános vitára való alkalmasságát, tehát a bizottság minden tagja a bűnmegelőzési stratégia mellett foglalt állást.
A bizottsági tárgyalás alapján néhány szót szólnék a mindannyiunk számára fontos bűnmegelőzési stratégiáról. A társadalmi bűnmegelőzés ezen stratégia felfogása szerint egy államilag motivált szakmai és civil mozgalom, amely elsősorban azokra a típusú bűncselekményekre kíván reagálni, amelyek a lakosság közbiztonsági közérzetét közvetlenül befolyásolják. Valódi célja az életminőség javítása. Úgy gondolom, ez az új bűnmegelőzési stratégia az eddigi intézkedésekkel egyetemben - gondolok az Országos Bűnmegelőzési Központ létrehozására vagy az új és átalakult Országos Bűnmegelőzési Bizottság összehangolt tevékenységére - képes arra, hogy hatékonyabban dolgozzunk együtt. Kívánatos, hogy felébresszük magában a magyar polgárban is azt az érzést, hogy a bűnmegelőzésben legtöbbet ő tehet magáért, és soha nincs egyedül.
A kormány által benyújtott előterjesztés kitűnő, és kivívta a bizottság tagjainak elismerését. A bizottsági ülésen talán legszebben dr. Weszelovszky Zoltán fideszes képviselőtársam foglalta össze a véleményét, ezért idézem: “Ez a bűnmegelőzési stratégia nemcsak időszerű, hanem immáron sürgető is. Sürgősségét egyfelől a bűnözési statisztikák is tudják argumentálni, másfelől pedig a társadalom részéről is fokozott igény van a bűnözés visszaszorítására, amiben ez egy nagyon fontos eszköz és elem lehet. Jól tagolt, szerkezetileg logikus, áttekinthető, kulturált és színvonalas, információkban és adatokban gazdag.”
Mivel a bizottsági ülésen ilyen és ehhez hasonló észrevételek hangoztak el, a rendészeti bizottság nevében kérem a tisztelt Házat a határozati javaslat megtárgyalására és elfogadására.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem