DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A nyomozás 2002 szeptemberében indult hűtlen kezelés bűntette miatt.
(17.20)
A rendőrség még novemberben gyanúsítottként hallgatta ki Sík Zoltánt, az Orbán-kormány informatikai kormánybiztosát. Felmerült azonban, hogy Stumpf István, az Orbán-kormány kancelláriaminisztere is rendelkezhet információkkal, ezért az üggyel összefüggésben az ő kihallgatására is sor került.
A nyomozás feltárta, hogy Sík Zoltán egyéni döntéseivel vont be egyes munkákba ügyvédeket, így Papcsák Ferenc fideszes képviselőt is. Az ügyvédek valódi tevékenység és teljesítmény nélkül kaptak összesen közel 400 millió forint közpénzt. Akik a közpénzeket teljesítmény nélkül kapták, azok a nyomozás adatai szerint a hűtlen kezelés bűntettében bűnsegédek voltak. A rendőrség az egész ügyet idén februárban az ügyészség utasítására átadta a Központi Ügyészi Nyomozó Hivatalnak. A nyomozó hivatal júliusban adta vissza a rendőrségnek bizonyos nyomozati cselekmények okán. A nyomozástól csak Papcsák Ferenc ügyét különítették el. A legfőbb ügyész úr már kérte Papcsák képviselőtársunk mentelmi jogának felfüggesztését, ugyan nem hűtlen kezelés, hanem magánokirat-hamisítás miatt, de ennek a részleteit és okát nyilván nem a belügyminiszter tudja megválaszolni.
Remélem, képviselő úr valamennyi kérdésére tudtam kimerítő választ adni. Ha még fölmerül egyéb szempont, akkor a hátralévő egy percben majd ismét élek a lehetőséggel.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem