SOLTÉSZ MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A Budakeszi út telítettsége az utóbbi tíz évben már elviselhetetlenné vált. Azok, akik arra járnak, ismerik a környék zsúfoltságát, ismerik, hogy a környéken felépülő bevásárlóközpontok, az agglomerációs fejlesztések és kitelepülések miatt manapság már járhatatlan Budakeszi. Van olyan nap reggelente, illetve esténként, amikor valaki beáll Budakeszi elején a sorba, és a végén 30-40 perc múlva tudja csak elhagyni Budakeszit.
Éppen ezért két megoldás létezik: az egyik az M0-s nyugati szektorának továbbfejlesztése és megépítése, a rövidebb és hamarabb megvalósítható pedig a Budakeszi út szélesítése, illetve Budakeszin belül egy elkerülő út építése. Önök áprilisban tervzsűrire küldték az M0-ás nyugati elkerülő szakaszának az építését. Kérdezem öntől, hogy milyen eredménnyel zárult a tervzsűri, illetve a Főpolgármesteri Hivatal álláspontja a visszacsatlakozás fogadásával szemben még mindig elutasító-e?
Ez a hosszú távú megoldás, de létezik a rövid távú megoldás is. Április 23-án írt levelében többek között azt hozta a tudomásomra, hogy tervezik a budapesti közvetlen útkapcsolat, a Budakeszi út terheinek oly módú enyhítését, hogy az ezen az úton közlekedő 22-es autóbusz haladását megkönnyítik, a buszok számára buszsávokat, illetve kapaszkodósávokat építenek ki.
Kérdezem, hogy lezárultak-e már a Budakeszi út telítettségével, illetve az út tehermentesítésével összefüggésben indított vizsgálatok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) és tervezések. Mikor zárulnak le a szakhatósági engedélyeztetések, és mikor indulhatnak el a Budakeszi út felújítási és tehermentesítési munkái?
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem