KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! (Zaj. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Az interpellációk során Répássy képviselő úr egy interpellációs kérdést intézett az igazságügy-miniszter úrhoz. A kérdése úgy szólt - csak hogy emlékezzünk rá -, hogy jogállam vagy Keller László.
Ha a képviselő úr közel egy év alatt magába szívta volna mindazt a választ, amit én vagy a Miniszterelnöki Hivatal a számára írásban eljuttatott, vagy itt a Házban is hallott az én tevékenységemről, akkor úgy tette volna fel ezt a kérdést, hogy jogállam és Keller László. (Moraj és közbeszólások az ellenzéki sorokból.) Hiszen akkor tisztában lehetett volna a képviselő úr azzal (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), hogy bizony a tisztább közéletért végzett tevékenységem éppen a jogállami kereteket erősíti, és nem gyengíti. (Folyamatos zaj. - Az elnök ismét csenget.)
Répássy képviselő úr nagyon jól tudja azt, hogy abból a riportból, amit ő szóba hozott immáron másodszor ebben a Házban, ez egy kiragadott részlet volt, és én előtte beszéltem arról a bolsevik típusú módszerről, amit egy erős akaratú vezér 2001 tavaszán egy politikai államtitkárával szemben alkalmazott. Én azt mondtam, hogy bizony olyan bolsevik módszerekhez nem tudunk nyúlni, miközben az emberek már-már etalonnak gondolják azt, hogy ha egy erős vezér azt mondja, hogy börtönbe kell jutni egy politikai államtitkárnak, akkor ez néhány héten belül megvalósulhat. Emlékezzünk arra, hogy 2001 tavaszán mi történt itt a Házban az Orbán-kormány egyik politikai államtitkárával.
Nem a politikai államtitkár mellett szóltam a riportban, hanem azt a módszert tettem szóvá, és arra utaltam, hogy mi ezt a módszert nem fogjuk és nem akarjuk követni. És éppen ezért (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) lehet azt mondani, hogy jogállamiság és Keller László.
Kérem ellenzéki képviselőtársaimat, így kezeljék az ügyet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem