SELMECZI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A “Cselekedni, most és mindenkiért!” névre keresztelt kormányprogramjuk szerint, idézem: “Azok az ápolást végző egészségügyi dolgozók, akik már legalább négy éve ellátják munkakörüket, egyévi bruttó keresetüknek megfelelő hűségjutalmat kapnak. Ezt az összeget a négy év során folyamatosan kapják meg a jogosultságot elérők.” Így szól az idézet. A szocialisták ígérete szerint tehát az ápolók már két éve kapják a hűségjutalmat, a baj csak az, hogy ma Magyarországon egyetlen ápoló sincs, aki ebben a juttatásban részesült volna. Lássuk, mi történt ehelyett a gyakorlatban!
Tavaly nyáron Kökény miniszter úr közölte: a juttatást már 2003-ban fizetnék. Aztán eljött 2003, és érkeztek az első finom módosítások: a kormány szeretné 2003-ban bevezetni a hűségjutalmat, bár lehet, hogy nem egy összegben, és lehet, hogy nem készpénzben. Néhány hónappal később hallhattuk a következő verziót, mely szerint a bevezetést már három lépcsőben tervezi a tárca, 2004-től, ráadásul úgy, hogy 2004-ben csak minden hetedik ápoló kapná meg a jutalmat. És most itt van a legújabb variáció, Csehák miniszter asszony, arra hivatkozva, hogy sokan igazságtalannak tartanák, amiért jövőre csak az ápolók kis hányada részesülne a hűségjutalomban, azt mondta: talán helyesebb lenne két részletben, 2005-ben és 2006-ban fizetni. Azaz az igazságtalanságokat elkerülve inkább senkinek sem kell fizetni jövőre. Néhány szocialista nyilatkozattól és a 2002-es kormányprogramtól, amelynek elnevezése, ne felejtsük, “Cselekedni, most és mindenkiért!”, máris eljutottunk 2005-ig (Zaj. - Az elnök csenget.), és lehet, hogy a halogatásnak még mindig nincs vége.
Tisztelt Miniszter Úr! Néhány hónappal ezelőtt még azt nyilatkozták, hogy a kormány feladatai között prioritást, azaz elsőbbséget élvez a nővéreknek kifizetett hűségjutalom. Bele se merünk gondolni, hogy mi van azokkal a feladatokkal, amelyek nem élvezik a kormány megkülönböztetett figyelmét. A kormányprogramjukban jelzett folyamatosság ezek szerint egyelőre csak folyamatos késlekedést és folyamatos mellébeszélést jelent. A hírek szerint az ápolók türelme még nem fogyott el teljesen, de szeretnének tisztán látni ebben az ügyben.
Ezért, tisztelt miniszter úr, az ápolónők kérdezik: mikor kapják meg a hűségjutalmat? Milyen formában kapják meg a hűségjutalmat? Milyen ütemezésben kapják meg a hűségjutalmat? És egyáltalán, megkapják a hűségpénzt?
Köszönöm szépen. Várom a válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem