DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Azért tartom elégségesnek a kétperces választ, mert rövidesen egy napirend előttiben magam is szeretnék foglalkozni nemcsak ezekkel a kérdésekkel, hanem az agrárium kérdéseivel általában.
Miniszter úr, én azt gondolom, hogy amit ön itt most elmondott, az szöges ellentétben van azzal, amit ön korábban elmondott. Szeretném felidézni az ön szavait, és döntse el, melyik az igaz, mikor történt valóságról szó, mikor történt valamilyen mese. Ön 2003. IV. hó 7-én a vitában itt a Házban a következőket mondta: “Az előzetes állásfoglalások alapján az a helyes, amit Gőgös képviselő úr mondott, hogy a 30 százalékos nemzeti kiegészítést az egyszerűsített rendszerben nem használhatjuk fel.” Majd a következőt mondja: “Ha az európai uniós szakértők írásban is megerősítik az eddigieket, márpedig eddig azt mondták, akkor egyértelmű, hogy Magyarországnak a normatív rendszert kell választania.” De 2003 márciusában ön még felvilágosultabb volt, mert a bizottsági ülésen ön azt mondta, hogy csak a nagyon felkészületlen országok választják az egyszerűsített kifizetést, mert annak annyi a hátránya. Szíveskedjék bekérni a jegyzőkönyvet, az elnök úr nyilván szívesen az ön rendelkezésére bocsátja. Ezért tehát ki kell jelentem, tisztelt miniszter úr, hogy bizony a valóság egészen más, mint amit ön itt elmondott.
A valóság az, hogy azt a nagyon-nagyon gyenge pozíciót és eredményt, amit önöknek sikerült Koppenhágában a tárgyalásokon elérni, Brüsszelben elveszítették; azt a nagyon-nagyon gyenge eredményt ugyanis, amely a 30 százalékot biztosította volna, plusz 22 milliárd forinttal, arról egyszerűen le kell mondaniuk a gazdáknak. Ha nem tetszik rá emlékezni, vissza fogok rá térni, és önnek pontosan elmondom, hogy miről van szó. (Az elnök jelzi az idő leteltét.)
Ezért arra kérem, miniszter úr, hogy az igazat és csakis az igazat tessék mostantól mondani a gazdáknak, mert felkészülni csak úgy lehet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem