DR. MAGDA SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Várhattuk azt, hogy a miniszteri előterjesztés után vitára fog sor kerülni.
Mi azt mondjuk - s ezt szeretnénk e Házból üzenni a magyar agrárium szereplőinek -, hogy az egyszerűsített, összevont területalapú támogatás sokkal igazságosabb a magyar vidék számára, mint az előző. Az előző időszakban rá lehetett nyomni azt, hogy kimondottan a nagyüzemeket támogatja a gof-növényekkel. Itt közel egymillió hektárral több területet vonunk be a támogatásba. Kik is ezek? Több százezer szőlősgazda, gyümölcstermelő és kertészettel foglalkozó. Ezek a gazdálkodók éppen a hátrányait szenvedték volna meg az európai uniós csatlakozásnak. Ezért azt kérem, hogy a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter mellett a külügyminiszter is tegyen meg mindent azért, hogy ez a támogatás valósuljon meg, és a vidéken élők ténylegesen élvezhessék az, hogy ebből a támogatásból, úgymond, az agrárium teljes részvevői nyertesek legyenek.
Természetesen egyetértek Kis Zoltánnal abban, hogy ez az “egyszerűsített” nem azt jelenti, hogy kevesebb munka lesz. Sokkal többet kell dolgoznunk azért, hogy a vidékfejlesztési támogatást igénybe vehessük, hisz 50 milliárd forint juthat a vidéknek, és legalább ilyen fontosnak tartom a környezet alapú támogatás megszerzését is.
Én azt remélem, hogy a viták után az elkövetkező hónapokban elkezdődik a gazdálkodók felkészítése, és olyan tervekkel fogunk rendelkezni, ami azt eredményezi, hogy a vidék számára egyre több európai uniós pénzt tudunk megmozdítani. Ezt a magam részéről mindenképpen támogatom, és remélem, hogy képviselőtársaim is fogják támogatni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem