DR. MÁTRAI MÁRTA

Teljes szövegű keresés

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagy figyelemmel hallgattam az államtitkár úr válaszát, és őszintén reméltem, hogy kedvező lehetőségről szól, illetőleg kedvező, megnyugtató választ fog adni azoknak az embereknek, akik most sajnos rosszul járnak az önök által bejelentett intézkedések kapcsán.
Nagyobb a baj, mint gondolnánk, államtitkár úr, hiszen drámaian megnövelte az emberek és a családok adóterheit az az intézkedéscsomag, amely Medgyessy-csomag néven látott napvilágot. A lakáshitelt felvevő polgárok lesznek a megszorító intézkedés legnagyobb kárvallottjai, és, tisztelt államtitkár úr, ez mintegy 200 ezer családot érint. Nyilvánvalóvá vált ezzel az intézkedéssel, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök úr szava ma már semmire sem garancia. Azok a családok, amelyek éltek az otthonteremtési támogatás igénybevételének lehetőségével, jövőre éves szinten 120 ezer forinttal több törlesztőrészletet lesznek kénytelenek fizetni.
Megkérdezem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) öntől: ez szocialista módon jóléti rendszerváltás? Nem ezt ígérték az állampolgároknak.
Köszönöm a figyelmét. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem