VASS LAJOS

Teljes szövegű keresés

VASS LAJOS
VASS LAJOS, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A Gödöllői Kastély Kht. ügyét az elmúlt években is és jelenleg is, ön is tapasztalhatta, kiemelten kezeli a minisztérium és a minisztérium vezetése. Külön személy szerint én is a szívemen viselem, hiszen nagyon boldog voltam, amikor lehetőségem nyílt arra - mint volt színházigazgató -, hogy megnyithattam, felavathattam a gödöllői barokk színházat. Éppen ezért, mivel szívem csücske ez a színház, természetes, hogy a jövőben mind a kht., ezen az épületegyüttesen belül pedig a barokk színház működését szeretnénk, szeretném támogatni.
A minisztériumban van egy elfogadott rend, és ezektől a szabályoktól ennek a kht.-nak a működésénél sem tudunk eltekinteni. El kell hogy fogadjunk egy közhasznúsági szerződést, illetve mielőtt azt elfogadják, a felügyelőbizottság, illetve az alapító által elfogadott üzleti tervre van szükség. Az alapító, illetve a taggyűlés elé nem kerülhetett ez az üzleti terv, mert a felügyelőbizottság ezt az üzleti tervet nem fogadta el.
Idézek a 2003. május 9-ei felügyelőbizottsági ülés jegyzőkönyvéből: “A felügyelőbizottság az üzleti tervet megtárgyalta, és az abban foglaltakkal kapcsolatosan rögzíti, hogy az nem felel meg a taggyűlés 7/2003. (III.19.) számú határozatában foglalt átdolgozási követelménynek, továbbá nem ad kellő magyarázatot a 2002. évi tényszámok és a 2003. évi tervszámok közötti jelentős eltérésekre, valamint a tervezett hiány ilyen nagyságrendű okaira sem. Az üzleti tervben foglalt adatok alapján elengedhetetlennek mutatkozik egy válságkezelő program egyidejű kidolgozása és a taggyűlés elé terjesztése is, melynek tartalmaznia kell a működési költségek csökkentésének és a bevételek növelésének érdekében megtételére kerülő azonnali intézkedések tervét.” (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
(15.40)
Az idézetet akkor most befejezem, tehát szükséges egy új üzleti terv, egy átdolgozott üzleti terv elkészítése; ehhez a minisztérium az előzőekben is és most is felajánlja a segítségét.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem