BÉKI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! Magyarországon örvendetesen csökken az abortuszok száma. A legfrissebb adatok szerint tavaly 58,5 ezer terhességmegszakítást hajtottak végre. Ez a szám lényegesen kevesebb, mint például tíz évvel ezelőtt, de akár öt évvel ezelőtt is, akkor még több mint 70 ezer volt a beavatkozások száma. Viszont még mindig sokkal magasabb ez a szám, mint a nálunk fejlettebb országokban.
Közismert, hogy a nem kívánt terhesség megelőzésének korszerű módja a fogamzásgátló szerek alkalmazása. Ha további eredményt akar elérni a kormányzat az abortuszok számának csökkentésében, akkor segítenie kell a fogamzásgátló szerek alkalmazásának szélesebb körű elterjesztését, egyrészt felvilágosító programokkal, másrészt anyagi támogatással, hogy a szegényebbek is használni tudják azokat. Mindaddig, amíg lényegesen drágább a fogamzásgátló szerek alkalmazása, mint az abortusz, nem remélhetjük, hogy az alacsony jövedelemből élők a védekezés korszerűbb módját fogják választani, márpedig az abortuszt kérők több mint fele szociális helyzetére való tekintettel nem a teljes árát fizeti a műtéti beavatkozásnak. Vagyis sokak számára lényegesen olcsóbb a műtét, mint a fogamzásgátló szerek alkalmazása.
Mindezek alapján kérdezem államtitkár asszonytól, hogy mikor lesz végre társadalombiztosítási támogatás a fogamzásgátló szerek használatához. Tisztelettel várom válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem