SZIJJÁRTÓ PÉTER

Teljes szövegű keresés

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy ez a körülbelül másfél óra, amit itt eltöltöttünk együtt ezzel a vitával, önmagában igazolja azt, hogy erre a vizsgálóbizottságra szükség van. A vizsgálóbizottságot létre kell hozni, hiszen az a vita, amit mi itt most lefolytattunk, nem igazán a vizsgálóbizottság létrehozásáról, hanem már a vizsgálóbizottság által vizsgálandó tényekről, a vizsgálóbizottság által felderíteni kívánt folyamatokról szólt.
Magyarul: igenis szükség és igény van ezen vizsgálóbizottság felállítására, szükség és igény van arra nemcsak egymás között, hanem a közvélemény részéről is, hogy arra a 123 világosan megfogalmazott kérdésre, amelyek az előterjesztésben benne foglaltatnak, világos válaszokat kapjunk.
Igen, ki kell terjeszteni a vizsgálatot 2001-2002-re is természetesen, hiszen ebben az időszakban hagyta el az a 6,2 milliárd forint azt a bankot, amelynek igazgatótanácsi elnökét Medgyessy Péternek hívják, az a 6,2 milliárd forint, amely minden bizonnyal kulcsszerepet játszott ebben a pénzmosási és sikkasztási ügyletben.
Éppen ezért én csak a reményeimet tudom kifejezni, tisztelt képviselőtársaim, hogy a vizsgálóbizottság korrekt, politikailag elfogulatlan munka végén egy jelentés elfogadásával tudja lezárni a működését, amelyről itt majd a parlament plenáris ülésén is beszélhetünk, és amely révén a közvélemény, amely várja az egyértelmű válaszokat, valóban egyértelmű válaszokat kaphat.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem