BALOGH LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Külügyminiszter Úr! Nyilván költői volt a kérdése, hogy mit kellene tennie a magyar kormánynak. Szerintem nagyon egyszerű dolgot kellene tennie, meg kellene adnia a kettős állampolgárságot a délvidéki magyaroknak. Ugyanis a délvidéki magyarok között végeztek egy közvélemény-kutatást, amely arról szólt, ők hogy gondolják, “ön szerint a vajdasági magyarok érdekeit a magyar vagy a szerb kormány képviseli-e jobban”. A válasz lesújtó és szomorú. A délvidéki magyarok ma úgy gondolják, hogy a szerb politikai vezetés jobban képviseli a magyar nemzeti érdekeket, mint az MSZP vezette kormány. Szégyen Magyarországra nézve, hogy a délvidéki magyarok ezt így gondolják.
Külügyminiszter úr, a kérdésemre nem kaptam választ, még mindig nem tudjuk, hogy kik tájékoztatták félre önöket. Emlékeztetni szeretném arra, hogy annak idején az akkori magyar miniszterelnök Szabadkán egy szerb miniszterelnök mellett volt, amikor a szerb miniszterelnök fölajánlotta a kettős állampolgárságot. Gondolom, még annak az anyagát sem fordították le a Külügyminisztériumban.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem