DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS igazságügyi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A terrorizmus elleni küzdelem sikeréhez mindenképpen az szükséges, hogy összehangoljuk erőfeszítéseinket a világ többi országával. Magyarország mind a tengerhajózás biztonsága elleni jogellenes cselekmények visszaszorításáról szóló egyezményt, mind pedig a kontinentális talapzaton rögzített mesterséges szigetek biztonsága elleni jogellenes cselekmények visszaszorításáról szóló jegyzőkönyvet aláírta. A megerősítésről szóló okirat letétbe helyezésére 1989. november 9-én került sor a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet főtitkáránál; az egyezmény és a jegyzőkönyv 1992. március 1-jén hatályba lépett.
Az egyezmény és a jegyzőkönyv nemzetközi jogi hatálybalépésének időpontjában a belső jogi kihirdetés azért nem történt meg, mert akkoriban magyar lobogó alatt hajózási tevékenység nem folyt a tengereken. Mára azonban mindkét dokumentum kihirdetése időszerűvé vált, mert egyrészt ezek is a terrorizmus elleni nemzetközi szintű intézkedések közé sorolhatók, másrészt pedig a tengerhajózás a Magyar Hajózási Rt. által beszerzett tengeri hajók üzembe állításával újra megindulhat.
(17.40)
A büntető törvénykönyv jelenleg hatályos rendelkezései mind az egyezményben, mind pedig a jegyzőkönyvben foglalt cselekményeket a jelenleg hatályos jogunk alapján is büntetni rendelik, éppen ezért nincs akadálya annak, hogy a magyar jogrendszer részévé váljon és kihirdessük ezt a nemzetközi egyezményt.
Kérem ezért önöket, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem