JAUERNIK ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Ha úgy mondtam, hogy minél több bérletet, és nem tettem hozzá, hogy minél drágábban, akkor nem pontosan fogalmaztam. Tehát abban volt érdekelt, hogy a támogatott jegy minél nagyobb értékű legyen, és ahhoz minél nagyobb támogatást kapjon. Úgy látom, hogy így érthető a dolog. Ha rosszul fogalmaztam, elnézést.
Ön - és ezért kértem kétperces hozzászólásra lehetőséget - folyamatosan említi a 30 százalékos árnövekedést. Nem tudom, hogy jön ki, milyen számítás alapján. A törvényjavaslat mind a kettőnk előtt ott van: a 67,5 százalékos kedvezménynek az 57,5 százalékra való csökkentése egy 10 százalékpontos csökkentés, ebből nem jön ki a 30 százalékos árnövekedés. A busznál van egy 86 százalékról 84 százalékra való csökkentés - ebből sem. Ha abból indul ki, hogy milyen igényeket jelentettek be önkormányzatok, hogy mennyivel kellene növelni a jegyek, a bérletek árát, hogy rentábilis legyen a cég, az egy másik szám. Ez is egy elgondolkodtató dolog.
Én azt ajánlom az ön figyelmébe, hogy a megyei jogú városok egy jelentős része azért lobbizik, és azt szeretné elérni, hogy az önkormányzatok megkapják a jelenleg döntő többségben állami tulajdonban levő Volán cégeket is. Érdekes elgondolkodni azon, hogy miért fűződik érdekük hozzá, hogy ők üzemeltessék ezeket a továbbiakban. Tehát azt gondolom, hogy a 30 százalék nem ennek a törvénynek a következménye. (Az ellenzék felé fordulva:) Látom, bólogatás van, ebben egyetértünk. Úgyhogy az árkiegészítésből 114 milliárd az éves előirányzat, és egy ötmilliárdos megtakarítási célt fogalmazott meg az adótörvény, ami korrektül le van írva.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem