DOMOKOS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Az MSZP-s képviselő úr felszólalása némi homályban kívánja tartani így, éjfél után ezt az igen fontos témakört, ami egyébként - hadd jegyezzem meg - méltatlan az egész vita tartalmához, hiszen ez az, amit mindenki meg fog fizetni, sőt többnyire napról napra vagy hétről hétre megfizeti majd ennek az árát.
Ez az egész törvénymódosítás ugyan lehet, hogy a lényeges pontokat nem érinti, de az emberek szempontjából biztos érzékelhetően lényeges pontokat érint, mégpedig a költségvetésnek megtakarítást jelent, a másik oldalon viszont az emberek számára áremelést jelent, méghozzá messze az inflációt meghaladó áremelést; először ezt szögezzük le. Ez a legfontosabb része, hogy önmagában az árkiegészítési törvény megváltozása többszörösét jelenti az infláció mértékének a változásához képest.
A másik igen fontos megjegyzés: a példát ha jól értem, akkor az pont az ellenkezőjére adott érvet, hogy miért nem szabad a pénzügyminiszter kontrollját csökkenteni. Hiszen ha a Pénzügyminisztérium jóváhagyja minden egyes településnek az árváltozását, akkor valószínűleg ez az egy kilométeres település nem kap ilyen kedvezményt, hiszen valószínű, hogy nem a szokásos támogatottak közé tartozik. Tehát azt gondolom, hogy pont fordítva: szükségeltetne pont ennek tekintetében egy megfelelő kontroll. Hiszen ne felejtsünk el még egy dolgot; ez pedig az, hogy más önkormányzati ármegállapításhoz képest ehhez közpénz járul. Közpénzt ad a kormányzat azért, hogy tömegközlekedés legyen. Ehhez akkor milyen feltételt szab a kormányzat? Ez nem világos ebből a törvényből.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem