ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, képviselő úr. Tekintettel arra, hogy több képviselőtársunk nem jelezte felszólalási szándékát, most a döntéshozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadásához a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazatára van szükség.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a H/5727/1. számú házbizottsági javaslattal. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 339 igen, 2 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Képviselőtársaim! Őry Csaba és Mádi László képviselő úr gépét kérném szépen bekapcsolni. Több képviselő jelezte, hogy nem volt bekapcsolva a gépe, kérném szépen, hogy csipkártyájukat helyezzék az olvasóba. (Megtörténik.) Köszönöm. Tölgyessy Péter képviselő úrét is... (Megtörténik.) Köszönöm szépen.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztés vitájának felszólalási időkeretei a következőképpen alakulnak: miniszteri expozé 8 percben, bizottsági előadók felszólalására, kisebbségi vélemények ismertetésére 5-5 percben, frakció nevében felszólaló képviselők felszólalására ugyancsak 5 percben van lehetőség. Az összevont általános és részletes vitára, valamint a határozathozatalra a részletes vitára bocsátásokat követően, ma délután kerül sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! A házbizottság ma délutáni ülésén megállapodás született az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosítását kezdeményező, a fogyasztói árkiegészítésről szóló, az energiaadóról szóló és a környezetterhelési díjról szóló törvényjavaslatokhoz előterjesztett módosító javaslatok benyújtási határidejéről is. Erre figyelemmel a házbizottság Házszabálytól eltérésre tett javaslatot azzal, hogy a módosító javaslatok benyújtására október 9-én, csütörtökön 14 óráig legyen lehetőség.
Kérdezem, hogy kívánnak-e élni felszólalási lehetőséggel ebben a tárgyban. (Senki sem jelentkezik.) Nem. Döntéshozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy e tárgyban is négyötödös többségre van szükségünk.
Kérdezem önöket, hogy egyetértenek-e ezzel a házbizottsági javaslattal.
Kérem, most szavazzanak. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 359 igen, 3 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot.
Soron következik mai ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre elnöki jogkörben tettem ajánlást, amelyet mindannyian kézhez kaptak. A benyújtott önálló indítványokról a javaslat függelékében tájékoztattam önöket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem