JUHÁSZ FERENC

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC honvédelmi miniszter: Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Én már csak értem, hogy egy politikai vita koreográfiájához hozzátartozik az, pláne ha van egy egyetértés, két négypárti tanácskozás és sok minden más, hogy hogyan lehet úgy egyetérteni, hogy egyébként demonstráljuk azt, hogy a másikkal nem értünk egyet - nos, így. Úgy lehet egyetérteni, hogy tudniillik olyanfajta indokok, érvek hangzanak el, amelyek nem valósak, messze vannak a valóságtól.
Tisztelt Képviselőtársaim! Maga az a tény, hogy a parlament most dönt bizonyos felhatalmazásról, nem szól másról, mint hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy a NATO úgy működjön, mint amit mi szeretnénk. Mint ahogy mi is elvárjuk azt, hogy adott esetben működőképes legyen, és más ország részvételével legyen működőképes, úgy a mi részünkről is.
Én mindenféleképpen nagy figyelmet fordítok majd arra, hogy az a demokratikus ellenőrzés, amit a parlament, illetve a honvédelmi bizottság meg tud valósítani, valósuljon meg. És azt tudom mondani, hogy az elkövetkezendő időszakban is, sajnos, kényszerűen rá fogunk szorulni az ilyesfajta vitákra, nevezetesen, hogy úgy fogunk egyetérteni, hogy közben a legnagyobb egyet nem értést kell nekünk demonstrálnunk. Sajnálom, hogy ez így sikerült, de a cél ez esetben most szentesíti magát a vitát, nevezetesen, ha önök támogatják, akkor végül is az ország számára, akik nem figyelik, és a világ számára is, akik ezt a vitát nem figyelik, mégiscsak azt üzenjük, hogy van egy minimum egyetértés a NATO-kötelezettségeink teljesítését illetően.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem