ELNÖK (dr. Szájer József)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő a határozati javaslatokhoz érkezett módosító javaslatok közül egyet sem támogat, de arra figyelemmel, hogy ezek mindegyike megkapta a szükséges bizottsági támogatást, külön-külön határozni kell róluk.
(19.30)
Az ajánlás 1. pontjában Csiha Judit és mások a határozati javaslat II. pontja felvezető szövegének módosítását javasolja azzal, hogy a vizsgálóbizottság feladata az előző és a jelenlegi kormányzati és kormánypárti érintettség vizsgálata is legyen. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 186 igen szavazattal, 173 nem ellenében elfogadta.
Az ajánlás 2. pontjában Csiha Judit és mások a II. pontot új alcímmel és a vizsgálati feladatkör kibővítésével egészítik ki. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 186 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 3. pontjában Csiha Judit és mások a II. pont 77-79. alpontjainak módosításával a vizsgálati időszakot kívánják meghosszabbítani. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 188 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 4. pontjában Csiha Judit és mások új ponttal egészítik ki a határozati javaslatot. Az indítvány szerint a bizottság tagja csak C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésen átesett képviselő lehet. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 189 igen szavazattal, 171 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 5. pontjában Csiha Judit és mások a VI. pont módosításával azt kezdeményezik, hogy a bizottság elnöke kormánypárti, alelnöke pedig ellenzéki képviselő legyen. Az ügyrendi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 171 igen szavazattal, 188 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Az ajánlás 6. pontjában Csiha Judit és mások a IX. pont megváltoztatásával azt javasolják, hogy a bizottság megbízatása a megalakulástól számított hat hónapig tartson. Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 189 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor. (Folyamatos zaj.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem