ELNÖK (Mandur László)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 12. és 65. pontjaiban, valamint a kiegészítő ajánlás 3. pontjában lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés, a külön szavazásra kért ajánlás 25. pontja és a kiegészítő ajánlás 11. pontja kivételével.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 188 igen, 3 nem és 169 tartózkodás ellenében elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 1. pontjában Pettkó András és Csáky András a törvényjavaslat címének megváltoztatását kezdeményezte. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen, 198 nem és egy tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Pettkó András és Csáky András a 4. §-t új rendelkezéssel egészítenék ki. A bizottságok a javaslatot nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 167 igen, 192 nem és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 17. pontjában Pettkó András és Csáky András a 8. § (2) bekezdésének módosítását kezdeményezik. Az egészségügyi bizottság ezt nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 169 igen, 187 nem és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(19.00)
Az ajánlás 21. pontjában Pettkó András és Csáky András a 10. § (1) bekezdését kívánják megváltoztatni. A javaslat összefügg a 40. ponttal, így ezekről együtt döntünk. A bizottságok a javaslatot nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 169 igen, 190 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 25. pontjában Pettkó András és Csáky András a 12. § (1) bekezdésének kiegészítését kezdeményezik. Az előterjesztést a bizottságok egyaránt támogatják, de a Fidesz-frakció kérésére külön szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 350 igen szavazattal, 9 nem ellenében a módosító javaslatot elfogadta.
Az ajánlás 34. pontjában Pettkó András és Csáky András a 17. § (1) bekezdésének elhagyását javasolja. Az egészségügyi bizottság ezt nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 173 igen szavazattal, 186 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 67. pontjában Pettkó András és Csáky András a 41. § (3) bekezdésének kiegészítését javasolja. A javaslat összefügg a 68. ponttal, így ezekről együtt döntünk. Az egészségügyi bizottság a javaslatot nem támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 169 igen szavazattal, 190 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 72. pontjában Pettkó András és Csáky András a 47. § (2) bekezdésének módosítását kezdeményezi. A kiegészítő ajánlás 11. pontjában az egészségügyi bizottság ezt 180 napban kívánja megállapítani, ami a javaslatban szerepel.
Először az ajánlás 72. pontjáról fogunk dönteni. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 167 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 11. pontját teszem fel szavazásra. Az előterjesztő támogatja a javaslatot, de a Fidesz kérésére külön dönt az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 201 igen, 155 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, nincs. A zárószavazásra következő ülésünkön kerül majd sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem