SZABADOS TAMÁS

Teljes szövegű keresés

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Interpellációjával kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az oktatási tárca részéről folyó hó 14-én közleményt adtunk ki az Iskolakép című lapban megjelent pályázat ügyében. A közleményben megfogalmazottak választ adnak a kérdéseire is.
1. Az Oktatási Minisztérium vezetése megdöbbenéssel értesült a sajtóból arról, hogy az egyik oktatási témájú lapban olyan pályázatot írtak ki, melynek célja az iskolák és a tanárok lejáratása.
2. Az Oktatási Minisztérium vezetése elhatárolja magát ettől a pályázattól, mert az ilyen jellegű kezdeményezés méltatlan a pedagógusokkal és az iskolákkal szemben.
3. Az Oktatási Minisztérium számos iskolai és oktatási témájú lapot támogat - természetesen sem korábban, sem a jövőben nem szándékozunk beleszólni ezeknek a lapoknak a szerkesztésébe. Ugyanakkor mind a miniszter, mind a tárca vezetése ízléstelennek tartja a meghirdetésre került pályázatot, és rosszallását fejezi ki a kiírásban megfogalmazott célja miatt.
A lapot kiadó kht. vezetőjének felhívtuk a figyelmét, hogy a jövőben mint kiadó körültekintőbben járjon el, és szakmai szempontok figyelembevétele mellett ellenőrizze a lap tartalmát.
Tájékoztatásul azért azt is elmondanám a képviselő úrnak, hogy a központ igazgatója, Pertl Gábor és a lap főszerkesztője, Takács Géza úgy nyilatkozott, hogy “Sajnáljuk, ha megbántottuk ezzel az olvasókat, pedagógus munkatársainkat és a közoktatás fejlődésében együttműködő partnereinket.”
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem