PÁNCZÉL KÁROLY

Teljes szövegű keresés

PÁNCZÉL KÁROLY
PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Az Iskolakép című lap a furcsa pedagógia lapja, támogatója az Oktatási Minisztérium, kiadója pedig a minisztérium egyik intézménye. A lap pályázatot hirdetett meg a nyár végén. Ahogyan a pályázat hirdetésében fogalmaztak: “Célunk az iskolák és a tanárok lejáratása, ahogy ezt a portás néni mondaná, vagy némileg pontosabban: egy kis zsebtükör ravasz elhelyezése a rémesen maszatos, amúgy rettenthetetlen, noha jobb sorsra érdemes osztályfőnökök és társaik keze ügyében.”
Az oktatási tárca tehát egy olyan kiadvány megjelenését támogatja, amelynek célja a pedagógusok lejáratása. Egy pedagógus ismerősöm azt kérdezte tőlem az ügy kapcsán: csoda-e ezek után, ha tanárverésről olvashatunk az újságokban?
A sajtó tudósításaiból az is kiderül, hogy a lap személyes kapcsolatok révén Magyar Bálinttól sem áll messze: a lapot korábban az Alternatív Közgazdasági Gimnázium adta ki, a lap ma is ott készül, hiszen a pályamunkákat - amelyekért természetesen honoráriumot is fizetnek - a pályázat szerint az iskola címére kell küldeni. A gimnázium vezetője pedig nem más, mint Horn György, Magyar Bálint szakmai tanácsadóinak egyike, az Országos Köznevelési Tanács és a NAT-bizottság tagja, mindemellett az MSZP választási kampányprogramjának egyik szerzője. Horn György igazgató úr egyébiránt egyetért a pályázattal, ahogyan erről a Magyar Hírlapnak nyilatkozott is. A lapot kiadó minisztériumi intézmény vezetője pedig Pertl Gábor, Horn Gábor volt kampányfőnöke.
Tisztelt Államtitkár Úr! Annak ellenére, hogy Magyar Bálint néhány héttel ezelőtt a politikai életből fakadó idiotizmusnak minősítette azokat az érveket, amelyeket ma az ővele egyet nem értő pedagógusok fogalmaztak meg, mégis megkérdezem: helyesnek tartja-e, hogy közpénzből a tanárok lejáratását finanszírozza a tárca? Elfogadhatónak tartja-e, hogy a miniszter tanácsadója, az Országos Köznevelési Tanács tagja támogat egy ilyen kezdeményezést? El kíván-e határolódni, és mi módon ettől a tanácsadótól? Elfogadhatónak tartja-e a pedagógusok lejáratását célzó pályázatot? Helyesnek tartja-e, hogy a Magyar Bálint által vezetett minisztérium egyik háttérintézménye olyan lapot támogat, amely a tanárok lejáratásának önálló számot szentel? Milyen intézkedéseket tett, illetve kíván tenni az ügy kapcsán? Tervezi-e a lapot kiadó kht. vezetőjének leváltását?
Tisztelettel várom államtitkár úr válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem