FÜLÖP ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

FÜLÖP ISTVÁN
FÜLÖP ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Készül a 2004-es költségvetés. Az előjelek baljósak. Várhatóan a rendszerváltás leggyengébb költségvetése lesz a mostani, hiszen elvonásokat és leépítéseket von maga után. Ennek szellemében terjesztette elő a kormány a postáról szóló T/5681. számú törvényjavaslatot is.
A Magyar Posta Rt. életét érintő komoly változások várhatóak a közeljövőben. Számomra érthetetlen, miért pont ebben az időszakban, az október 20-án meginduló tárgyalások megkezdésével - amely a tizenharmadik havi alapbér kifizetéséről szól - egy időben mondja fel a Magyar Posta Rt. vezetése az érdekképviseletekkel kötött együttműködési megállapodásokat. Remélem, az intézkedés célja nem a szakszervezetek érdekvédelmi tevékenységének korlátozása, jobb belátásra bírása. A tervezett stratégiai intézkedések létszámleépítéssel járnak, ez minden bizonnyal munkavállalói elégedetlenséggel fog együtt járni. Ezért különösen fontosnak tartom a munkáltató és az érdekképviselet korrekt együttműködését a várható problémák kezelésében.
Október 9-én az egyik független postai szakszervezet - élve állampolgári, munkavállalói jogával - békés demonstráció keretében petíciót nyújtott át az ÁPV Rt. képviselőinek. Talán ez a megmozdulás váltotta ki a munkáltató haragját, hogy felmondta e szakszervezet évek óta használt irodájának használati jogát. A kormány intézkedéseinek következményeként várható, hogy mindegyik szakszervezet hallatni fogja a hangját. Akkor majd tőlük is elveszik az irodát? Vagy más módon korlátozzák a tevékenységüket?
Köszönöm. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem