DR. VOJNIK MÁRIA

Teljes szövegű keresés

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A képviselő úr, amikor ezt a két kérdést egyetlen, három percre korlátozott válaszlehetőségre időzítette, akkor, azt gondolom, vagy a kérdést nem gondolta komolyan, vagy nem hiszi el, hogy ebben a három percben az orvosképzés, továbbképzés, ügyelet, transzplantáció, pénzügyi keret, várólista, alkotmányos jogosítványok kérdésében az ön kérdésére kimerítő, érdemi és tartalmi választ tudok adni.
Ezért tehát az első kérdésére: ma Magyarországon a kibocsátott orvosok száma nem kevesebb, mint az elmúlt időben. A szakorvosképzésbe kerülők a szabály szerint kerülnek be, a szakorvos-utánpótlás nem rosszabb, mint az elmúlt időkben. A minisztérium az ágazati képviseletekkel, az érdekképviseletekkel, a MOK-kal folyamatosan azért dolgozik, hogy minél több jól képzett szakorvos kerüljön a betegek ellátásába. Ehhez várjuk a képviselő úr, kormánypárti és ellenzéki frakciók együttműködését.
Az orvosok ügyeleti terhe nem nőtt, ezelőtt körülbelül tíz évvel gyakorló orvosként is tanúsíthatom, hogy körülbelül 900-1000 körüli túlmunkaóra volt a mindennapi gyakorlat mellett. Ehhez képest az ügyeletek száma nem nőtt. Az európai uniós szabályozásnak megfelel a jelenleg elfogadott, a parlament által a múlt héten megszavazott, az orvosok jogállását érintő eredeti törvényjavaslat.
A transzplantációra maradt 9 másodpercben szeretném elmondani a képviselő úrnak, javasolom, hogy ezt a kérdést ne ilyen hebehurgyán beszéljük meg, mert ez nem méltó sem a betegekhez, sem ahhoz a fontos dologhoz, ami a betegek életesélyeit (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) érinti.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem