DR. KONTRÁT KÁROLY

Teljes szövegű keresés

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Ez év október 2-án incidens történt a csepeli hídnál. Néhány tüntető zászlókkal vonult fel, hogy demonstráljon a Csepeli Kórház bezárása ellen. A kerületi rendőrök több járőrkocsival megérkeztek a helyszínre, és intézkedtek. Az ott tüntető tíz magyar állampolgárt elszállították, egy embert bilincsbe verve vittek el a hídról. A tíz fő a XXI. kerületi rendőrkapitányságra került, ahol kihallgatták őket. A tüntetők egyike a rendőri intézkedés közben a csepeli őrszobán - eddig tisztázatlan körülmények között - megsebesült, hozzá ezért orvost kellett hívni. Elgondolkoztató: ugyan mi történhetett az őrszobán?
A rendőrség gyorsan kívánta lezárni az ügyet, s ennek érdekében a bírósághoz fordult az állítólagos rendbontókkal szemben. A csepeli bíróság döntött az ügyben, és a csepeli bíróság szerint nem követett el szabálysértést az a tíz ember, akik a rendőrség szerint október 2-án csütörtökön a Kvassay hídnál szabálytalanul gyülekeztek, és úgymond, hídfoglalásra készültek, ezért a bíróság szabálysértés hiányában megszüntette az eljárást, és feloldotta a szabálysértési őrizetet. Tehát, tisztelt államtitkár úr, a demonstrálók nem követtek el még szabálysértést sem, ennek ellenére a rendőrség durván és keményen lépett fel ellenük.
Államtitkár úr, indul-e vagy indult-e vizsgálat annak kiderítésére a rendőrségen belül, hogy ki a felelős ezért a durva és indokolatlan fellépésért? Indult-e eljárás annak kiderítésére, hogy miért, mitől sérült meg az egyik fogva tartott az őrszobán? Államtitkár úr, ön szerint ma Magyarországon a rendőrség határozhatja-e meg, hogy mi a törvényesség és törvénytelenség ebben az országban? Várom kimerítő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem