IVANICS ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Csatlakoznék az előzőekben szólt képviselőtársamhoz. Valóban, az adómegállapítás kérdése a kulcsa ennek a törvénynek, ez a zsinórmértéke ennek az adómegállapításnak, és ebből következik, hogy az adómegállapítás két, talán legfontosabb járulékos eleme maga az adótitok és az adóhatósági határozat bírósági felülvizsgálata. Tehát úgy gondolom, ez a két elem rendkívül fontos. Nem véletlen, hogy az adótitoknál soha még ilyen részletességgel a kérdést nem tárgyalta a törvény, de érdekes, hogy az adótitok alapos okkal való felhasználását, azt a kiskaput teljesen átjárhatóvá teszi az 54. § (1) bekezdés b) pontjában azzal, hogy adótitok akkor alapos okkal van felhasználva, ha törvény előírja vagy megengedi. Ebben az esetben teljesen szabad a dolgok folyása.
Azt el kell ismerni, hogy pontosít az adóhatósági határozat bírósági felülvizsgálatánál, a végrehajtási kifogás, az adózó ismételt ellenőrzésére irányuló kérelme, valamint az adó feltételes megállapítása tárgyában hozott határozat esetében. Úgy gondolom, ezek fontos elemek.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem